ام دی اف چیست؟
MDF مخفف عبارت Medium Density Fibreboard به معنای تخته فیبر با چگالی متوسط می باشد.
امروزه در تولید بسیاری از لوازم چوبی منازل از جمله کابینت ها، میز تلویزیون، انواع کتابخانه ها و لوازم دکوراتیو از چوب ام دی اف استفاده می شود و می توان گفت این فرآورده ی چوبی، عضو جدایی ناپذیر مواد اولیه در تولید لوازم چوبی می باشد.
اساس ترکیب ام دی اف چوب و رزین است. در واقع ترکیبی از تکه های ریز چوب نرم و چوب سخت با مقداری رزین و موم مخلوط شده و در معرض گرما و تحت فشار قرار گرفته (پرس میشوند) تا تخته فیبر بدست آید.
چوب ام دی اف با افزایش استحکام، مقاومت در برابر آتش و نفوذ ناپذیری، خواص بسیار بهتری نسبت به چوب نرم خواهد داشت.
ضخامت ام دی اف معمولا بین 3 تا 40 میلیمتر می باشد.
قابلیت ماشین کاری بالا از ویژگی های بسیار مهم ام دی اف ها می باشد و تا قبل از تولید چوب ام دی اف تنها چوب های سخت قابلیت ماشین کاری و کار های مکانیکی را داشتند.
در ساخت و تولید کابینت های آشپزخانه ها همانطور که می بینیم از چوب ام دی اف بسیار زیاد استفاده می شود به این دلیل که ام دی اف درمقابل رطوبت هوا مقاوم هست و آسیب زیادی نمی بیند و در محیط آشپزخانه معمولا بخاطر حرارت ناشی از آشپزی کردن رطوبت بالا می رود که به همین دلیل استفاده از چوب ام دی اف در این محیط بسیار مناسب می باشد.
یکی از دلایل مهم اکثریت مردم برای انتخاب کابینت های ام دی اف، تنوع فراوان در رنگ ها و طرح های این نوع از کابینت ها می باشد همچنین ام دی اف ها توانایی بالایی برای ست شدن با سایر قسمت ها و عناصر دکوراسیون داخلی منازل را دارا می باشند به همین دلیل علاوه بر ساخت کابینت، در تولید میز و صندلی، سرویس های خواب، انواع کتابخانه، انواع شلف و باکس دیواری، مبلمان، کف سازی اتاق ها و...از چوب ام دی اف بسیار فراوان استفاده می شود.
از دیگر ویژگی های مهم و قابل توجه ام دی اف ها، عایق بودن بسیار خوب در برابر صدا و مقاوت بالا در برابر حرارت می باشد و همچنین چوب ام دی اف مانند چوب طبیعی با نوسانات دما و رطوبت منبسط و منقبض نمی شود.
رنگ آمیزی روی چوب طبیعی کار دشواری است در صورتی که چوب ام دی اف در تمامی طیف رنگی قابل رنگ زدن می باشد. مواد شیمیایی استفاده شده در ام دی اف موجب شده است که این فرآورده ی چوبی در مقایل آفات و حشراتی مانند موریانه مصون بماند.
از دیگر ویژگی های ام دی اف، صاف و یک دست بودن سطح آن می باشد که موجب برخورداری از قابلیت سمباده زنی و فرم دادن به سطح آن می شود و چسباندن مواد دیگر به روی آن کار بسیار راحتی خواهد بود همچنین به دلیل ارتقا سطح کیفی ام دی اف نسبت به سایر محصولات مشابه، ضمن قرار گرفتن در خانواده تخته های سخت، از مقاومت کاربردی بالاتری نیز برخوردار می باشد.
جمع بندی کلی خصوصیات ام دی اف :
- تنوع زیاد در ابعاد، ضخامت، طرح روکش و رنگ
- عدم وجود معایب چوب
- سطح صاف و متراکم
- عایق بودن در برابر صدا
- خصوصیات مکانیکی و فیزیکی بالا
- مقاومت بالا در برابر حرارت
- مقاومت در برابر پوسیدگی و رشد آفات و حشرات
- قابلیت شکل پذیری، ماشین کاری و سنباده زنی بالا
- مقاوم در برابر رطوبت